Juhani Hinkkasen kotisivu


Aloitussivu

Spontaania ornitologiaa

Käytettyjä gammasäteitä

Pyrstötähtipöperöä

Täydellinen syöpäläiskirja

Maailman masentavin horoskooppi

Musiikki ja äänentoisto

Hinkkasen arkisto

Kaikkiruokaisen päiväkirja

Spontaania ornitologiaaEläköön spontaani ornitologia!
(graffiti Tullikamarin miesten wc:ssä Tampereella)


Taloudessani Tampereen Käräjätörmällä ja sittemmin minun ja Leena Peltosen yhteisessä taloudessa Tesomajärvenkadulla on jo syyskuusta 1996 asustanut kaksi nymfipapukaijaa, Joonas ja Justiina. Joonas oli saapuessaan seitsemän vuoden vanha ja Justiina kolmen. He päätyivät luokseni koska heidän entiset ihmisensä joutuivat luopumaan heistä allergiasyiden vuoksi. Alunperin he olivat nimiltään Rääpäle ja Rimppana mutta otin vapauden nimetä heidät uudelleen semminkin kun heillä ei näyttänyt olevan mitään erityistä sitä vastaan. He olivat viettäneet koko aikaisemman elämänsä vapaudessa joten sama vapaus on sittemmin jatkunut, aluksi makuuhuoneessani ja nyttemmin työhuoneessani. He asustavat kirjahyllyn päällä ja käyttävät häkkiään ainoastaan ruokailupaikkana ja satunnaisilla matkoilla.
Joonas ja Justiina nojatuolin selkänojalla, josta käsin harjoitetaan kevyttä kirjastonhoitoa (huom. jyrsitty kirjankansi heidän välissään)
Elämä villien ja vapaiden papukaijojen kanssa ei ole aivan ongelmatonta. Paitsi runsasta guanontuotantoa on heillä ankara tarve tuottaa jälkikasvua mikä ei ole aivan helposti estettävissä. Kolme vartavasten järjestettyä pesimistilaisuutta eivät kuitenkaan ole tuottaneet kuin hedelmättömiä munia vaikka he parhaansa ovat yrittäneet kuten seuraavasta kuvasta ilmenee.
Toinen toistaan rivompia näytöksiä annetaan säännöllisin välein hyvillä näköalapaikoillaSäännöllisin välein toistuvaan pesimisvimmaan liittyy olennaisesti määrätietoinen pesäkolon etsintä mikä luonnollisesti kohdistuu ennen muuta kirjahyllyihin. Tässä Joonas tiedustelulennolla.Heillä on mitä parhaimmat valmiudet selviytyä tietoyhteiskunnassa. Joonas jopa hallitsee tekstinkäsittelyn, joskaan en valitettavasti tullut tallentaneeksi hänen äskettäin kirjoittamaansa varsin varsin innovatiivistä hengentuotetta.
Justiina kohtaa Godzillan! He kävivät taannoin spektakulaarisen taistelun vanhentuneen tietokonekirjallisuuden kokoelmassani. Ottelu päättyi Justiinan kiistattomaan voittoon Godzillan suistuessa tuhoonsa kirjahyllyn alle.


Spontaania ornitologiaa harrastamme muuallakin kuin sisätiloissa. Parvekkeellamme vieraili äskettäin kahteen otteeseen käpytikka, joka ystävällisesti suostui poseeraamaan myös valokuvaajalle.Ja lopuksi otos Viikinsaaresta, jossa nuoret sorsat toisinaan ovat tuttavallisempia kuin heidän emonsa varsinaisesti toivoisivat.
Kiitoksia käynnistä. Tervetuloa toistekin.Takaisin sivun alkuun.

Takaisin aloitussivulle.


Ornitologiasivu perustettu 22. syyskuuta 1999.