Rottakronikat
Piilokuva: etsi tästä kuvasta rotta. Vihje: Kaksi kuukautta vanha Nuppu ei ollut vielä oivaltanut showbusineksen iloja vaan suosi puseroita.


Hösöfösön aprillinaamiaisissa vuotta myöhemmin Nuppu oli jo täysin tottunut paparazzeihin ja esiintyi menestyksekkäästi naamioituneena Gray Alicen suureksi harmaaksi rotaksi.


Paitsi julkisuudesta, Nuppu nautti myös suklaakakusta.. Tässä on suuri kaappausdraama huipennuksessaan. Oikeastaan vahinko, ettei kamera lauennut sekunnin kymmensesosaa myöhemmin, siinä tapauksessa näkisitte tässä lentävän rotan.


Prinsessa Rosebud, silkillä päällystetty kultakimpale


Siegfried, Pohjolan metsien vaalea peto, palaa kotiin yöjalasta


Matalan profiilin rottaa Pipsu-Pekkaa tietysti aina kiusattiin. Aikaisemman evidenssin perusteella Harri Haarikko on pääepäilty.


Kiharaturkkinen rex-rotta Hemmo tuli taloon koltiaisiässä "pitovaikeuksien takia". Hänen pölvästi ensimmäinen ihmisensä ei ilmeisesti ollut rottaa hankkiessaan osannut kuvitellakaan, ettei sitä saisi ottaa mukaan kenttäharmaisiin. Paikanvaihdos ei vaikuttanut Hemmon vahvaan luonteeseen traumaattisesti: hän hallitsi universumia suopeana yksinvaltiaana, niin kauan kun Andy-moppi ei yrittänyt pyyhkiä hänen huolella merkittyä reviiriään. Kuvassa myös nuori lady Marina, joka toimitti Hemmon Peltosen residenssiin.


Kahden kerroksen väkeä. Sisarukset Niiskuneiti ja Isolde Valkokäsi viettivät melkein koko kesän Juhanin kirjahyllyssä hammastellen tämän kirjakokoelmaa.


Lady Isolde seurasi Nupun jalanjälkiä auttamalla mamia talousaskareissa, mm. mansikanperkuussa. Nuppu oli aikoinaan osallistunut innokkaasti sientenperkuuseen pistelemällä poskeensa sienistä löytyvät etanat. Hän näet suosi elävää ravintoa.


Ad Astra
Kuten Bryan Talbot on todennut, rotilla on kautta aikojen ollut surkean huono pressi, ja ne ovat siistimpiä ja puhtaampia kuin monikaan ihminen. Connie Willis puolestaan myöntää rottien olevan älykkäämpiä kuin moni ihminen. Omasta vaatimattomasta puolestani voin todeta niiden olevan ystävällisempiä ja myötätuntoisempia kuin moni ihminen. Rotta on lempeä, rotta on malttamaton, kaikkeen se osallistuu, kaiken se nyysii, eikä sen muisto koskaan häviä. Amen.
Takaisin sivun alkuun.

Rottakronikoiden toiseen osaan.
To the Rat Chronicles - Part 2

Rottien Valhallaan.
Welcome to Valhalla of Rats.

Takaisin aloitussivulle.