Juhani Hinkkasen kotisivu


Aloitussivu / Home

Musiikki ja äänentoisto -hakemisto / Audio Index

Laitteisto ja laiteteline / Playback System

Musiikki ja äänentoisto:

Pioneer SA-700

Tämän vehkeen ostin käytettynä vuonna 1977. Se palveli uskollisesti jonnekin 90-luvun puolivälille asti kunnes oikea kanava jo pitkään jatkuneen takkuamisen jälkeen sanoutui kokonaan irti ja seurasi pitkään jatkunut "musiikkia vain tietokoneen cd-asemasta ja kannettavasta soittimesta" -kausi. Nostalgiasyistä restauroisin laitteen mieluusti toimintakuntoon mutta kun en ymmärrä elektroniikasta mitään niin taitaa jäädä tekemättä (tuli vähän opiskeltua ja tehtyä, ks. päivitys alla).

14.10.2006: Vanha uskollinen on taas iskussa. Perusteellinen puhdistus palautti äänen kadonneeseen kanavaan. Kaikkea haluamaani en päässyt puhdistamaan koska en halunnut purkaa laitetta ihan alkutekijöihin mutta teen senkin lähitulevaisuudessa kunhan itseluottamukseni lisääntyy. Tämä toosa on siis viime ajat palvellut opintovälineenä vintage-vahvistimien huoltoon. Sain myös selville sen tarkan valmistusajankohdan. Sen kertovat valmistusnumeron alussa olevat kaksi kirjainta, tässä tapauksessa QC mikä tarkoittaa maaliskuuta 1970. Ensi talvena siis juhlitaan 37-vuotispäivää. Pioneerin käyttämät valmistusaikakoodit ovat löydettävissä Audiokarman Pioneer-forumilta, tarkemmin sanoen täältä.

21.1.2007: Pioneer palvelee yöpöydän alla antamassa puhtia Sennheiser HD 477 kuulokkeille. Äänilähteenä on toistaiseksi työnantajalta kymmenkunta vuotta sitten joululahjaksi saatu Sonyn kannettava cd-soitin. Ei siis mitään hifin juhlaa mutta palvelee unilukemisen taustalla. Tuo Pioneerin kuulokevahvistus on muuten yllättävän hyvä, pystyy helposti antamaan potkua jopa tässä suhteessa varsin vaativille AKG K 340 kuulokkeilleni.Pioneer SA-700 etuviistosta

Pioneer SA-700 yläviistosta

Pioneer SA-700 päältäPioneer SA-700 takaa