Vedenalainen kaupunki

Vedenalainen kaupunki

(Aikakoneesta 1/1990)


Takaisin arvosteluhakemistoon

Frederik Pohl & Jack Williamson: Vedenalainen kaupunki (Undersea Quest, 1954),
Jalava (Junior Scifi 3), 1989, sidottu,
ISBN 951-8954-18-6, 172 s.
Suom. Renne Nikupaavola, päällys Jari Rasi.

Vedenalainen kaupunki on kertomus tulevaisuudesta, jolloin ihminen on perustanut muutamia kaupunkeja valtameren pohjalle ja aloittanut kaivostoiminnan siellä.

Kirjan päähenkilö merikadetti Jim Eden menee etsimään kadonnutta setäänsä vedenalaiseen Thetisin kaupunkiin. Hän joutuu ryöstön kohteeksi ja kokee monia takaiskuja ennenkuin setä löytyy ja Edenin suvun viholliset Hallam Sperry ja hänen poikansa Brand kukistuvat.

Kirja pitää lukijan mielenkiinnon herpaantumattomana ja tarjoaa laadukasta luettavaa. Kirjan tekee mielenkiintoiseksi sen yllätykselliset ihmissuhteet ja varsinainen idea, josta kirja on syntynyt. Teos ei ole avaruuskirja, joita löytyy kirjastosta jo useita kymmeniä, vaan se on erilaista SCIFIÄ.

Kirjan tekijöistä Frederik Pohl tunnetaan meillä jo kirjoistaan Avaruuden kauppamiehet, Avaruuden portti ja Plusmies, joka arvosteltiin Aikakoneen numerossa 1/89.

Vedenalainen kaupunki on kirja, joka kannattaa lukea loppuun asti, vaikka ei siitä alussa pitäisikään.

Juho Sandberg


Takaisin arvosteluhakemistoon


Takaisin sivun alkuun


Aloitussivu - Sisältö - Mitä uutta Aikakoneessa - Uudet kirjat - Kirja-arvostelut - Kolahtaneita kirjoja - DVD-elokuvat - Kirjailija- & taiteilijatietoa Aikakoneessa - Uutisia - Kaikkiruokaisen päiväkirja - Aikakoneen linkit - Aikakoneen arkisto - Lukijoiden äänet - Kuukauden kuva - Kapteeni Kuolio - Aikakone FAQ - Palaute