Älä pelkää pingviinejä

Juhani Hinkkasen kotisivu


Aloitussivu / Home

Musiikki ja äänentoisto -hakemisto / Audio Index

Musiikki ja äänentoisto:

Kolmoslaitteisto: makuuhuone

Tiedosto luotu 11.5.2008

Makuuhuoneen musiikkilaitteisto oli alunperin ajateltu pelkästään kuulokekuunteluun mutta sittemmin olen lisännyt myös kaiuttimet kun yksi pari sattui olemaan ylimääräisenä. Huone on mitoiltaan (pituus x leveys) 4.98 x 3.20 metriä eli periaatteessa 15.9 neliömetriä mutta tilaa vie 180 x 60 sentin levyinen kiinteä kaapisto oven puoleisella lyhyellä seinällä, joten käytännössä neliöitä on hieman vähemmän. Toisella lyhyellä seinällä on ikkuna. Ovelta katsoen vasemmanpuoleisesta pitkästä seinästä täyttää suuren osan kahden metrin korkuinen kirjahylly. Oikeanpuoleisella seinällä on yöpöytä, sänky pääty seinään päin ja parimetrinen kirjahylly, jossa on leveä sokkeliosa. Ikkunaseinällä on lähes koko seinän mittainen työtaso. Lisäksi löytyy pari pikkupöytää (poistuvat jossain vaiheessa) ja nojatuoli.

Laitteet on sijoitettu oikeanpuoleisen kirjahyllyn leveälle alatasolle ja ovat seuraavanlaiset:

Cd-soitin: Technics SL-PJ27 (1980-luvun lopulta)
Vahvistin: Pioneer SA-700 (vuodelta 1970)
Kuulokevahvistin: Heed Canamp (ostettu uutena 2006)
Kuulokkeet: AKG K 701 (käytettynä syksyllä 2007)

Makuuhuonelaitteisto

Kaiuttimet on sijoitettu vastakkaiselle seinälle kirjahyllyyn mikä sinänsä olisi harhaoppista sillä ovathan lähes kaikki nykyiset ns. kirjahyllykaiuttimet tarkoitettu jalustoille. Nämä vintage-kaiuttimet on kuitenkin nimenomaan suunniteltu kirjahyllykäyttöön ollen ne Acoustic Research AR-7:t vuodelta 1973. Ulkoasu ei täysin vastaa alkuperäistä koska vaalea etukangas on vaihtunut matkan varreela uuteen tummempaan. Kaiuttimet on eristetty hyllytasoista muutamalla pienellä pallolla sinitarraa. Kaiutinkaapelit ovat halpaa metritavaraa ja välikaapelit samoin paitsi Pioneerin ja Heedin välillä Musical Blue.

Kirjahyllykaiuttimet makuuhuoneessa

Tulevaisuuden suunnitelmissa on hankkia tähänkin laitteistoon vinyylisoitin, nimenomaan jokin paremman luokan japanilainen suoravetosoitin koska omistan jo hihna- ja välipyörävetoisia.

Ja sitten vielä hankintapaikat:

Hifihuone (kaiutinkaapeli)
Musiikin.com (Heed & Musical Blue)
Yleiselektroniikka (Helsinki, Pioneer käytettynä vuonna 1977)
Länsikirppis (Technics)
Yksityishenkilöiltä (Acoustic Research & AKG)